torstai 12. joulukuuta 2013

Voi Diego!

Hyvää torstaita!

Kaikenlaista jännää on koulun puolesta taas ollut käynnissä, ja nytpä haluaisin palata viime torstain (5.12.13) jännittäviin hetkiin - nimittäin juhlameikkitutkintoon.

Luokallamme oli siis ensimäinen tutkintotilaisuus aiheenaan juhlameikki. Kaikki olivat hieman paniikissa tästä, myös allekirjoittanut, sillä tuntui että kauneismeikkiasiaa on ollut syksyn aikana suhteellisen vähän ja tutkintomeikki turhankin haastava. Meillä kaikilla oli siis edessä Diego Dalla Palman tämän syksyn trendimeikki, joka henki 60-lukua ja sisälsi mm. piirretyt alaripset. Ja on muuten yllättävän vaikeaa piirtää siistit ja symmetriset alaripset niin, ettei mallista tule lähinnä mieleen Kellopeli-appelsiini elokuvan kansi.

Tässäpä kuva kyseisestä meikistä:
Meikin piti vastata siis tätä, mutta värit sai vaihtaa ja mallian anatomia huomioida meikissä. Lisäksi huulista piti tehdä kolmiulotteiset, eli käyttää rajauksen lisäksi kahta eri huulipunaa.

Haasteita itselleni oli monia: luomivärien symmetria - luomivärin piti olla pääpiirteittäin yksivärinen ja melko hennosti häivytetty, jolloin symmetria tietenkin on hyvin tärkeää ja vaikeaa. Joka kerta kun mallini kanssa harjoittelimme koululla meikkiä, löin luomet niin sanotusti yli - nostin ulkonurkasta värin miltei kulmakarvoihin saakka ja aina jäi eriparisiksi. Alaripset olivat myös jäätävän vaikeat, enkä kertaakaan saanut niitä kuvan mukaisiksi. Kokeilin erilaisia tuotteita ja totesin että nestemäinen cake eyeliner on paras. Toiset käyttivät vahamaista lineria, toiset ehkä linertusseja.
Huulten rajaaminen on aina vaikeaa, mallillani oli toinen amorinkaari hieman matalampi mikä piti huomioida huulissa. Käytin rajausten skarppaamiseen vielä valkoista kajal-kynää. Kulmakarvat olivat ja ovat yhä kompastuskiveni, niiden symmetria ja luonnollisuus. Tutkinnossa päädyinkin siihen että meikkasin kulmat hyvin varovasti niitä juurikaan muokkaamatta.
Ainut asia joka oli mielestäni "helppo" ja onnistui joka kerta oli ripsinauhojen kiinnittäminen, ja tästä erityiskiitos mallini upeille omille ripsille jotka olivat pitkät, tummat ja kaarevat joten ripsinauhat oli helppo sulauttaa sekaan.
Tässä kaksi kuvaa harjoituksistamme, huomatkaa luomivärien "överi"muoto ja verratkaa myöhemmin tekstissä tuleviin tutkintopäivän kuviin:
Luokaltamme noin puolet pääsivät tutkinnon läpi, mikä on kyllä todella hyvin meikin vaativuuteen nähden. Mufe academysta olivat myös valmistuvat opiskelijat suorittamassa tutkintoa - näistä 11 opiskelijasta läpi pääsivät kolme.Mitenkö minun kävi? Noh, ihan hyvin ;)
Tässäpä siis kuvia ihanasta mallistani Minnasta ja arvijoitsijoille kelvanneesta meikistä:
Luomivärit "hivenen" maltillisemmat
Mallimme kävelivät catwalkinsa koulumme itsenäisyyspäivänjuhlassa. Haalari on Minnan omasta  vaatekaapista ja hiuksissa oleva koriste Stadin ammattiopiston vaatetusalan opiskelijoiden tekemä. Kampauksena päädyin simppeliin sivunutturaan, jonka halusin vastakkaiselle puolelle kuin haalarin olkain tasapainottamaan kokonaisuutta.

Tuotteet joita meikissä käytin:

 • Mufe (Make up forever) HD Foundation
 • Mufe Lift concealer (liikkuvalle luomelle)
 • Mufe nautraloijat --> punaisuuden neutraloija ja tummien silmänalusten peitto + vaalea korostusväri
 • Mufe HD primer väritön + vihreä
 • Kryolan shade muscat --> sävyt suda + oak (kulmat ja alaluomen varjostus) (todella hyvä kulmien laittoon, mutta luomilla ei toimi niinkään hyvin)
 • Kryolan matta aurinkopuuteri varjostuksiin
 • Poskipuna blushing brick 202 (valitettavasti edes opettaja ei tiennyt kenen tuote tämä on!)
 • Luomivärit Ben Nye --> liikkuvalle luomelle ensin cream-luomiväri Royal Purple, jonka päälle puuterimainen luomiväri Amethyst. Lisäksi häivytyksessä Lumene shades 25 vaalea.
 • Alaripset + rajaukset Ben Nye cake eyeliner black
 • Sisärajaus ja huulten "skarppaus" Lumene eyepencil white (todella hyvin väriä antava kajalkynä, suosittelen!)
 • Ripsiväri Rimmel
 • Ripsinauhat Dimples E495 (näitä myydään peruukkiliike Kuokkasella, kuten myös Kryolanin meikkejä. Todella hyviä ripsinauhoja, taipuisia ja kestävät huollettuna hyvin uudelleenkäyttöä! Lisäksi hinta on kohdillaan, 5-6€ paketti jossa on kahdet ripset!)
 • Huulten rajaus Diego dalla palma rajauskynä 58
 • Huulipunat Kyrolan LC106 + LC124 (todella hyvin väriä antavia ja hyvin kestäviä punia)

Sellaista! Jahka jaksan, aion vielä kirjoittaa blogimerkinnän omista lempparituotteistani joita käytän omaan pärstääni, ja yksi kouluprjotektikertomuksin olisi takataskussa.
Siihen asti au revoire!

1 kommentti:

 1. Oli oikein ikimuistoinen päivä, kiitos! :) ja kiitän onneani etten ollut se, joka kaatui! Tulen toki joku toinenkin kerta malliksi, jos aikaa on riittävästi! :)

  VastaaPoista