torstai 12. joulukuuta 2013

Oppikaamme työturvallisuudesta

Lupasin juttua kouluprojektista ja tässäpä sitä olisi!

Läksimme siis luokkatovereideni Hannan ja Petrin kanssa tekemään maskeerausta Stadin ammattiopiston metallialalla tehtävään työturvallisuusvideoon! Video on tarkoitettu maahanmuuttajaopiskelijoille ja videossa nuori kundi saa metallisovilla ollessaan metallilastusta silmäänsä huolimattomuutensa takia. Jesjes, vihdoinkin verta ja suolenpätkiä - ainakin pikkuriikkisen!

Ensin kuvattiin kohtaus jossa jantterin vamma oli jo hieman parantanut, mutta silti aiheutti vielä pientä haittaa charmantin sorvarin ulkonäölle. Sen jälkeen siirryimme kuvaamaan aikaa ennen onnettomuutta, kun kaikki on vielä hyvin ja poika kieltäytyy laittamasta suojalaseja päähänsä. Vimeisenä vuorossa oli itse tapahtuman kuvaus, jossa silmä oli verinen ja ihossa törrötti metallilastu.

Tässä siis kuvia päivästä ja maskeerauksesta:


Tässä tehdään jo hieman parantunutta silmää. Mustelmaa löytyy ja olen juuri laittanut arpivahaa kohtaan johon lastu on osunut iholla. Vaha vielä maskeeraamatta.

Tässä Hanna maskeeraa mustaa silmää ja minä parantumassa olevaa ruhjetta.
Arpivaha on kätevää, sillä se tarttuu ihoon ja sen voi muotoilla miten vaan ja maskeerata miten vaan. Hirvittävän kauaa se ei sellaisenaan välttämättä iholla pysy, mutta juuri  tällaisiin suht nopeisiin kuvauksiin, jossa vaha on vain hetken aikaa iholla, se sopii mainiosti.

  
Parantumassa oleva silmä valmiina
Ensimmäinen kuvaustilanne

Puuteri kädessä valmiina toimintaan!


Pitää olla sumppia että jaksaa. Kuvassa myös Kryolanin mattainen aurinkopuuteri omasta meikkikavalkadistani - superkiva varjostuksiin!


Huoleton sorvaaja suojaukset ylhäällä


Sitten siirryttiinkin maskaamaan itse äksidenttiä!Taas arpivahaa nassuun ja siihen metallilastu törröttämään! Teräväkärkinen spaatteli auttaa kivasti muotoilussa
Kyllä se vähän ällö on?
Kryolanin F/X blood toimi tässä hyvin (tummempi versio tuotteesta) - se on notkeaa muttei liian juoksevaa, helppo pestä pois iholta ja vaatteista, ja mikäli tarvitsee sotkea enemmän, sitä voi sekoittaa veteen jolloin saa juoksevampaa verta!

Verta spaattelin kärjellä


Kryolanin silmäveri, jonka korkissa on pipetti jolla saa verta pudotettua suoraan silmään (hygienia mielessä pitäen toki niin, ettei pipetti kosketa silmää lainkaan!) Hirveän hyvää tavaraa, mutta säilyy avattuna vain kuukauden. Silmä on myös kinkkinen kaveri, joka ei tahdo kauaa pitää ulkopuolisia itsessään, joten jouduimme lisäämään poikaparalle tätä kolme kertaa lyhyen kuvaussession aikana.Vahingonilo on paras ilo, näyttää toveri sorvaaja ajattelevan kun valmistaudumme laittamaan verta silmään.
Lisää verta vaan!Sellaista kivaa! Ensi vuoden puolella helmi-maaliskuussa meillä alkaa toden teolla erikoisefektit elikkäs palovammat, ruhjeet, murtumat, haavat ja niin edelleen. En malta odottaa...!
Niistä silloin varmasti lisää juttua.

Verisin terveisin, Minde!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti