tiistai 19. marraskuuta 2013

Kauneusmeikki asiaa

Hyvää tiistaita ystävät!

Viimeaikoina olemme keskittyneet koulussa lähinnä kauneusmeikkeihin ja päätin jakaa hieman tuntien satoa kanssanne.
Viime viikolla keskiviikkoillan aiheena oli korjaava meikki, joten pyysin malliksi rakasta kihlattuani, eli samalla tuli ensimmäistä kertaa opeteltua myös miehen ehostusta. Tarkoitukseni oli siis peittää ihon virheet (finnejä, punoitusta) ja hieman varjostusten avulla korjata kasvojen muotoa ja suoristaa vinohkoa nenää.
Miehen ehostuksessa (esim. sulhasmeikissä) tärkeitä seikkoja ovat muunmuassa
 • Mieluummin päivetystä kuin liian vaalea pohja
 • Ei liian paksua pohjaa vaan ohuehko, myös peitot hillitysti
 • Malttia varjoissa - ei meikatun näköistä lopputulosta!
 • Kaulusten varominen
 • Huulten kosteus (mattainen huulivoide on hyvä)
 • Puuterointi kevyttä
 • Aurinkopuuteria tuomaan päivetystä
 • Kestävyys, siisteys, symmetrisyys, häivytys
Tämä olikin minulle vaikeaa, sillä olen aika ronski tuotteiden käyttäjä, varsinkin kun koko syksy ollaan menty lähinnä teatterimaskeerauksen maailmassa jolloin kaikkea käytetäänkin rutkasti enemmän. Ja sanomistahan opettajalta valmiista työstä tuli, mutta laitetaanpa ensin ennen-kuva kullastani:


Kulmakarvat olivat päässet hieman rehottamaan, joten aluksi nypin
hieman hajakarvoja kulien alapuolelta ja keskeltä.
Lisäksi punoitusta ja nenän vinous.

Valitsin siis pohjan, jonka levitin puhdistetuille kasvoille. käytössämme oli BenNyen vahamaiset pohjat, joten ohensin paksua tököttiä kosteusvoiteella. Lisäksi punaisuudenneutraloijaa ja sekä hieman tummien silmänalusten peittoa (meikkauspisteen valot söivät hieman virheitä kuvasta jo valmiiksi.)
Lopuksi varjostusväriä poskiin, leukaperiin ja nenän sivuihin. Opettaja lisäsi poskille vielä aurinkopuuteria, ja tässä tulos:

Silmät hieman punoittivat operaation jälkeen, eihän poikaparka ole tällaiseen
rääkkiin tottunut.Pohjasta tuli hieman liian paksu, mutta värivalinta osui kohdalleen. Nenän varjostusta olisin voinut tuoda alemmaksikin, mutta lasien kanssa toimi paremmin. Meikatun näköinenhän tästä tuli, ehkä enemminkin uutistenlukija kuin sulhaspoika :) 


Eilen ohjelmassa oli puolestaan häämeikki, jonka toteutin ystävälleni Pialle.
Häämeikin nyrkkisääntöjä ovat:
 • Kestävyys (kyyneleiden - toivottavasti onnenkyyneleiden - kestäminen ja pitkän päivän, mahdollisesti lämpimän kesäpäivän hikoilun kestäminen)
 • Raikkaus, heleys
 • Pohjan oltava oman ihon sävyinen, huomioitava myös rinta mikäli avonainen puku
 • Puuterointi kevyttä
 • Hyviä häivytyksiä silmissä ja poskissa - ei viivamaisia varjoja ja poskipunia!
 • Symmetrisyys
 • Toimittava hyvin niin livenä kuin kuvissakin - mahdollisesti myös mustavalkokuvissa!
 • Häiden teema
 • Kampaus ja puku
 • Morsiamen persoona 
Morsiamen persoona lienee tärkein kohta - se voi kumota kaikki muut perusohjeet häämeikissä. Jos morsian tahtoo mustaa, violettia ja punaista, rajua ja skarppia silmämeikkiä ja kalmankalpeaa pohjaa, se on tehtävä ;)

Tässä kuitenkin ennen-kuva Piasta:Pialla oli siis epäsymmetriaa kulmissa ja silmissä, sekä pientä epätasaisuutta ihossa. Myös paikoittain kuivuutta, ja jos kyseessä olisi nyt ollut oikea morsian ja koemeikki, olisin ohjannut asiakkasta ihon hoidossa ja mahdollisesti suositellut kosmetologikäyntiä ennen varsinaista hääpäivää.
Pialla on tummat hiukset ja siniset silmät, joten valitsin murrettuja lämpimiä ruskean ja vaalean sävyjä silmiin. Halusin kuitenkin mieluummin tummaa ja kuin raikasta/heleää silmämeikkiä, sillä koin sen sopivan asiakkaan persoonaan paremmin. Aluksi puhdistimme ja kosteutimme ihon ja nypimme kulmista hajakarvat pois.


Tässä kuvassa olen aloittanut silmämeikin, ja laitoin sen tähän havainnollistamaan miten aluksi on ja saa olla suttuista, sillä hävyttelemällä saamme meikin toimimaan. Liikkuvalla luomella on mattaista vaaleaa ja olen hakenut tummemmalla ruskealla luomivärin muotoa esiin.

Oikeastaan minun olisi pitänyt tehdä ensin silmät ja sitten vasta pohja, mutta tavoilleni uskollisena tein ensin pohjan. Siksi laitoin silmien alle "puuterijarrut" jotta kariseva luomiväri ei tuhrisi pohjaa. Yritän kuitenkin opetella muistamaan, että silmät ensin, pohja sitten. Puuterijarrut saattavat jättää silmien alle liian puuteroidun fiiliksen, eikä varsinkaan vanhemmilla naisille tule kysymykseenkään!

Tässä sitten lähikuvaa valmiista silmistä:


Sain tehtyä kulmista symmetrisemmät, mutta epäsymmetriaa jäi silti selvästi näkyviin, niihin siis treenausta lisää. Alarajaus tuli hieman kovaksi - tein sen nestemäisellä kakkulinerilla, näin jälkeenpäin mietittynä olisin voinut mieluummin käyttää tummanruskeaa tai mustaa puuteriaväriä (luomiväriä). Värit kuitenkin sopivat asiakkaalle hyvin.

Pohjan väri osui nappiin ja tällä kertaa en tehnyt siitä liian paksua, jee! Kuivuus häiritsi vähän otsalla, mutta kenties tuotevalinnat olisivat auttaneet siinäkin. Käytin siis BenNyen vahamaisia pohjia kosteusvoiteeseen blandattuna, sekä punaisuudenneutraloija ja silmänalusten peitot BenNyeltä. Luomivärit pääasiassa Grimasin, liner BenNye. Ripsiväri oli Rimmeliä joka oli vieläpä aivan kasaan kuivunut, joten se ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Jos aikaa olisi ollut, olisin todennäköisesti kiinnitänyt ripsinauhat.
Huulipunien merkkiä en nyt muista, mutta valitsin melko neutraalit heleät sävyt, sillä halusin pääpainon olevan silmissä.
Poskipunat ja varjostukset onnistuivat hienosti, sain hävytettyä ne hyvin toisiinsa ja asettumaan siististi (ei viivamaisia varjoja!;) )

Tässä vielä siis kuvia lopputuloksesta:


Huomenna menenkin sitten Stadin ammatiopiston metallialalle muutaman luokkakaverin kanssa maskaamaan työturvallisuusvideota; poika saa metallilastuja silmäänsä, auts!
Joudunpa itsekin luokkatoverini kanssa näyttelemään naissorvaajia videoon, kun eivät saaneet varsinaisia opiskelijoita suostumaan. Laitan tänne siitä sitten kuvia, ja jos video ilmestyy nettiin, linkkiä siihen - tottakai!

Seuraavan kertaan siis!

2 kommenttia:

 1. Tosi onnistuneita molemmat! Kiva, kun kerroit noita tärkeimpiä seikkoja meikeistä :) Tosin en mä noin hienoja osaisi tehdä :D Tosi hyviä kuvia! Onko nämä otettu edelleen sillä samalla kameralla vai ootko hankkinut uuden? Keskiviikkoa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup, anopin järkkärillä on otettu :) Pitäisi varmaan kuvailla joku kerta omia lempparituotteita myös näihin maskihommiin ja miksei kauneusmeikkeihinkin :)
   Ei keskiviikkona, vaan ensi tiistaina! ;)

   Poista