perjantai 19. huhtikuuta 2013

Liukuvärin taikaa

Hola amigos!

Perjantaipäivä aukeni eteeni tuulisena mutta silti miellyttävänä, sillä flunssani on vihdoin alkanut hellittää rautaista otettaan! Aamu alkoi siivouksella klo 08:00 ja liikkeen avattuani yhdeksältä saapuikin päivän ensimmäinen asiakas -  nuori nainen joka oli käynyt pakeillani jo aiemminkin. Leikattiin jo olemassa olevaa epäsymmetristä mallia entistä epäsymmetrisemmäksi eli lyhennettiin toista sivua reilusti, mistä salaa riemuitsin ehkä enemmän kuin asiakas itse sillä mielestäni tämä olisi pitänyt tehdä jo viime kerralla. Viimeksi asiakas siis halusi vielä jättää lyhyemmän puolen niin että korva peittyi, mutta nyt saatiin leikata korvakin esiin. Toivottavasti tapaamme vielä, tällaiset nuoret ja puheliaat asiakkaat ovat niin mukvia, vähänkuin kaverin kanssa juttelisi. Myöhemmin tänään tulossa vielä kaverini (tämä herra myöhästelijä, kts. edellinen kirjoitus) hiustenleikkaukseen mutta väriasiakkaani perui aamulla aikansa. Toivottavasti saadaan vielä loppupäivälle jotain häppeninkiä!

Mutta kerrataanpas edellisen kirjoituksen jälkeiset tapahtumat: maanantaina ystäväni ja kaimani saapui aamupäivällä hiustenvärjäykseen. Lähtökohtana oli oma tyvi 6-tummuudella, jonka jälkeen noin 9-tummuudella kultainen kohta, loppu pituus ja latva 10-11 tummuudella hivenen kultaista vaaleaa. Tarkoitus oli tehdä liukuväriä niin, että pääliosa tulisi hieman tummemmaksi. Laitettiin aina yhtä ihanalla Wellan Illuminalla tyveen 8/1 + 8/0 (1/3) + 12% hapete, pituuksiin sama resepti mutta 4% hapetteella, ja latvaan pesupaikalla kiiltokäsittelynä 10/1 + Brilliance hoitoaine + 6% hapete, 1 osa kutakin. Liukuvärin levitin niin että nostin värjättävät osiot pystyyn, ikään kuin kasvavaa kerrostusta leikatessa ja levitin väri niin --> näin väriin tuli kiva liukuma ja samalla oli helppo levittää saman verran tasaisesti. Lopputulos oli ihana, kiiltävä ja viileä vaalea, eikä pääliosasta tullut yhtään liian tumman näköinen. Otin vapauden laittaa asiakkaastani tähän yhden jälkeen-kuvan:

Samalla värjäsimme myös asiakkaan ripset ja kulmat, ja seuraavaksi pitäisi laittaa vielä ripsiin tuuhennus.

Tiistaina ohjelmassa oli niin ikään liukuväriä! Ystävälläni oli lähtökohtana oma tyvi noin 8-9 tummuudella, pituudet 10-tummuudella hieman kultaiset ja latvassa 8-9 tummuudella hieman lämpöinen, ehkä jopa hivenen kuparinen osio. Tarkoituksena oli kirkastaa vaaleaa ja saada latvoista puuterinpinkit eli siis haalea ja pehmeä pinksu eikä mitään liian räväkkää, niin että takaosassa pinksua on enemmän ja osio pienenee eteenpäin. Laitettiin tyveen Illumina 10/1 + 10/0 + 6% hapete, pituuksiin 10/1 + 1,9% hapete ja viimeisenä latvaan Goldwell Elumen SB@10 ja liraus Pk:ta eli pinkkiä. Tämä on ensimmäinen kerta kun käytin Elumenia ja täytyy sanoa että värin koostumus oli hyvin mielenkintoinen -  tai siis että räkähän siitä tuli mieleen. Mutta toisaalta levittyi ihan mukavasti ja pieni määrä riitti koko alueelle. Lopputulos oli tavoitteen mukainen ja vaalea juuri sopivan viileä vaikka vaikutusaika ylittyikin. 10/1 on kuitenkin mukava väri sillä sillä ei taittoa kovin helpolla saa yli menemään, ellei hius itsessään jo ole aivan haperoa. Jatkan oman käden oikeuden ottamista ja laitan myös tästä kaveristani kuvan tähän, vaikka ikävä kyllä puhelimen kamera ei tee väreille oikeutta (mutta se pinksu näytti oikeesti tosi ihanalta ja puuteriselta!):

 Tässä levitin Elumenin vaaka-osioissa ja tupeerasin hyvin hennosti värien yhdistymiskohdan. Liuku onnistui tässäkin mainiosti!

Keskiviikkona olikin sitten vain yksi naisten hiustenleikkaus ja torstaina olin ansaitulla vapaapäivällä. Huomenna olisi ohjelmassa arkikampaus kaverilleni sekä naisten hiustenleikkaus + värjäys tytölle joka hänkin on käynyt minulla jo muutamaan otteeseen. Sunnuntaina saavunkin itse jälleen asiakkaaksi pesettämään ja laitatuttamaan hiukseni sillä ystäväni kihlajaiset ovat illalla Nepalilaisessa ravintolassa Helsingissä - ne ehkä vilahtavat telkkarissakin, joten frisyyrin pitää olla kunnossa...

Näihin kuvin ja näihin tunnelmiin, palaan asiaan jälleen muutamien päivien kuluttua!

-Minzai4 kommenttia:

 1. Elumen -"räkä"-pinksu on iihhana :)

  VastaaPoista
 2. Minna miks laitoitte tyveen 12% hapetteen? Yritän vielä opetella wellan sarjoja kovasti.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska oma tyvi oli sen verran tumma että vaati 12% hapetteen vaaleantuakseen tarpeeksi. VÄrien kanssa saa laittaa 12% iholle, vaalennusjauheen kanssa ei - eikös se niin mennyt? 8)

   Poista
 3. Tässä vielä parempia kuvia lopputuloksesta:

  http://minna-rose.blogspot.fi/2013/04/ombre.html

  :)

  VastaaPoista