torstai 29. marraskuuta 2012

Itku pitkästä ilosta

Hola hola rakkaat ystävät!
On kulunut (turhankin pitkä) tovi siitä kun viimeksi kirjoittelin, mutta nyt aion korjata asian. Työssäoppiminen lähestyy vääjäämättä loppuaan mikä on hivenen surullista - mutten ehkä kuitenkaan vaivu otsikon kaltaiseen alennustilaan, sillä onneksi työt Hairlekiinissa jatkuvat edelleen ja eiköhän siihen kouluarkeenkin pääse kiinni taas parin päivän harjoittelun jälkeen.

Asiakkaita on ollut ihan mukiinmenevästi, lähinnä "perusleikkauksia" ja muutamia värjäyksiä. Paljon olen käytellyt Wellan Illuminaa vaaleissa sävyissa ja lopputulokset ovat tyydyttäneet!  Illuminalla pääsin tekemään superpitkän ja - paksun tukan koko värjäyksenkin itsekseni, aikaa kului nelisen tuntia väriin ja leikkaukseen mutta saatiin ihana, luonnollinen 8-tummuudella oleva viileä sävy. Samalla viikolla Illuminalla pääsin tekemään 5-pohjalla olevan lämpimän ruskean koko päähän + vaaleat pääliraidat Goldwellillä. Samaiselle naiselle leikattiin myös uusi malli, napakka polkka joka istui kuin nenä päähän. Kivaa miten joillekkin sopii niinkin yksinkertainen leikkaus kuin aivan hitusen eteenpäin pitenevä, ehjän rakenteen polkka. Latvoja vähän keventelin muotoilusaksilla ja voilá!

Eräs asiakas sai minut aluksi hämmennyksiin viime viikolla; istutin nuoren naisen asiakastuoliin ja hän totesi että "niin mehän ollaan tavattukin!" Minä siihen että "...?" Niinno, se oli se lauantaiyö Painobaarissa kun yhdestä tuli muutama enemmän.. Meinasi vähän hävettää kun en onnistunut saamaan kuin hataraakin hatarampia muistikuvia naisesta, mutta onneksi hän otti asian huumorilla. Olin hiprakassa mainostanut työpaikkaani ja hän päätti varata netistä ajan minulle leikkaukseen. Ainahan ne uudet tuttavuudet tällä uhkailevat mutta kivaa että joku tosiaan tuli! Uusittiin hieman kasvavaa kerrostusta ja leikattiin uusi otsatukka, tyytyväinen asiakas lupasi tulla minulle joulukuun lopulla värjäykseen - jesjes!

Olenpa oppinut myös vähän lisää tuotteista, sillä ensimmäistä kertaa täällä minulle tuli tehohoito. Tein sen Kerastasella ja pääsin ensi kertaa käyttämään hoitoampullia - eli pienessä pullossa tehoseerumia joka suihkutetaan pyyhekuivaan hiukseen ja annetaan vaikuttaa hetki, sen jälkeen tehohoitonaamio ja kunnon hieronta joka vaivutti asiakkaan transsiin! Ja kyllä vain tuli pehmoista jälkeä Kerastasella, mutta silti ehkä tykkään enemmän Moroccan oilin hoitonaamiosta (ja öljystä! Ja muotoiluvoiteesta!)

Evita-ope piipahti meillä täällä nauttimassa kupposen kahvia ja tutustumassa Wellan Illuminaan, ja ehkä siinä sivussa vähän kyselemään työssäoppimisjaksostani. Sain hyvää palautetta ohjaajalta ja kiitosta siitä että olen uskaltanut ottaa oveltakin asiakkaita vastaan. Yksin ollessani (esimerkiksi kaksi viimeistä tuntia iltavuorossa ja sunnuntai-vuorot) en kuitenkaan ota kuin pesuja, pikakampauksia tai supersuperhelppoja leikkauksia. Omia asiakkaita toki voin ottaa väriinkin. Mutta siitä ovesta, mukavasti sieltäkin on tullut asiakkaita! Viime viikon lauantai esimerkiksi näytti hyvinkin hiljaiselta, mutta ovelta nappasin otsatukkaa, niskan siistimistä ja pikakampauksen eikä työpäivä tuntunutkaan enää niin pitkältä. Tänään ovelle pamahti naishenkilö joka oli menossa juhliin ja lyhyttä tukkaa tarvitsi vain vähän freesata. Käytin siis Lanzan hiuspuuteria ja lähinnä tupeerasin ja siloittelin hiuksen asentoon. Huomenna ihmiset voisivat myös kipaista kyselemässä "hetivapaita" aikoja, meinaa näyttää muuten hiljaiselta! Lauantaina onneksi kaverini tulee ottamaan juhlakampauksen loppupäivästä, niin saa ajan lentämään siivillä.


No niin, tässä se nyt tosiaankin alkaa olla.Toivottavasti muilla on ollut yhtä mukavaa työssäoppimassa ja yhtä mahtava työporukka kuin meillä täällä Hairlekiinissa, täytyy sanoa että moukan tuuri on käynyt kun olen löytänyt näin mahtavan työpaikan jo tässä vaiheessa!

Take care, children!

-Minde

ps. Piti vielä hehkuttaa Redkenin myyntikilpailua, olen jo tienannut itselleni yhden ilmaisen Redkenin tuotteen ja toinen tuote on yhden pisteen (eli yhden myydyn tuotteen) päässä! Powder refresh ja Quick tease, täältä tullaaan...!


Edit: Hahaa, juuri kun sain tallennettua tämän, viehättävä nuori mies tuli hakemaan vahaa ja myin hänelle Redkenin Firm grasp-mattavahan! Kaksi tuotetta tienattu kilpailusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti